Waarom Mifi?

Een goede reiniging thuis en op de werkplaats is noodzakelijk voor ons welzijn en algemene tevredenheid. De steeds meer voorkomende allergieŽn en astma ontstaan niet alleen uit erfelijke factoren maar ook door langdurige blootstelling aan allergenen zoals stof in het huis. 

De kwaliteit van de lucht in het huis kan door een goede reiniging en het gebruik van de juiste uitrusting aanzienlijk verbeterd worden.

Het Mifi Microfibre Cleaning Systeem is speciaal ontworpen om aan deze behoeften te voldoen.

De Mifi microvezel is een 100% synthetische vezel, bestaande uit polyester en polyamide. Het materiaal is uiterst duurzaam en bestand tegen slijtage en scheuren. 

De Mifi producten zijn effectief,† licht, gemakkelijk, duurzaam en economisch.

huisstofmijt

De uitwerpselen van de stofmijt (0,2 mm) en restanten van dood stofmijten zijn de twee meest voorkomende oorzaken van overgevoeligheid en allergie. De mijten voeden zich op de schubben van de huid en vermenigvuldigen zich zeer snel bij kamertemperatuur.

Mifi beperkt het verspreiden van stof:

De stroom van lucht uit de uitlaat van een stofzuiger bevat stofdeeltjes en onaangenaam ruikende bacteriŽn, die in de stofzak hebben gewoekerd. Onderzoeken hebben aangetoond dat stofdeeltjes groter dan 5 micrometers binnen 20 minuten neerslaan. Kleinere deeltjes blijven nog langer in de lucht zweven.

De Mifi reinigingsmethode is meer efficiŽnt en geluidloos dan de traditionele methoden. Feitelijk verhindert deze dat stof in de lucht omhoogkomt. Als gevolg is de lucht schoner en beter voor uw gezondheid.

De Mifi reinigingsmethode is meer efficiŽnt en geluidloos dan de traditionele methoden. Feitelijk verhindert deze dat stof in de lucht omhoogkomt. Als gevolg is de lucht schoner en beter voor uw gezondheid.

Tekstvak: Mifi Microvezel informatie

Mifi

De Mifi microvezel:

Mifi = HomCare MicroFibre Cleaning System

Mifi = 100% synthetische vezels:

ē 50% Polyester (PES)

ē 50% Polyamide (PA)

Polyester (PES) en Polyamide (PA) zijn uitermate sterke materialen met een uitstekende weerstand tegen slijtage.

Per definitie is een microvezel een vezel met een maximale dikte van 1 denier. 9000 meter van een dergelijke vezel weegt 1 gram. De† dunste vezel die met de modernste technieken gemaakt kan worden, is 0,1 denier. Met andere woorden, 9000 meter van deze vezel weegt slechts 0,1 gram. De Mifi-doeken zijn van dit materiaal gemaakt.

De Mifi microvezel wordt in 16 draadjes gespleten door microdunne waterstralen. Het resultaat is de dunste vezel (0,1 denier) die men ooit heeft kunnen maken. Voor het fabriceren van het materiaal van de Mifi-doek wordt gebruik gemaakt van een speciale niet-geweven methode. Honderd duizenden microvezels worden verbonden (gevlochten) d.m.v. dunnen, krachtige waterstralen tot een dunnen, sterke en buigzame stof die gemakkelijk te reinigen is en die niet glibberig wordt. Tijdens dit proces worden de vezels ook gespleten. In tegenstelling tot traditionele niet-geweven fabricagemethoden maakt dit uniek proces het gebruik van persen of bindmiddelen overbodig. Persen vermindert de effectiviteit van microvezels en bindmiddelen maken de doek glibberig en moeilijk te reinigen.

Swipe / NaturCare - Huisstofmijt

ReinigingsefficiŽntie is afhankelijk van totale oppervlakte van de vezel.

De reinigingsefficiŽntie van een doek is afhankelijk van de vezeldikte. Hoe dunner de vezel hoe groter de oppervlakte beschikbaar voor het reinigen en hoe meer effectief de reiniging.

De grafiek laat zien hoe de reinigingsefficiŽntie afhankelijk is van de dikte van de vezel. De Mifi-doeken zijn van de dunste beschikbare vezel (ca. 0,1 denier) gemaakt. Op de grafiek kan men zien dat, zelfs als men een dunnere vezel dan in de Mifi-doeken beschikbaar zou hebben, er niet zo veel ruimte voor verbetering van de reinigingsefficiŽntie is.

Het probleem met natuurlijke vezels.

Natuurlijke vezels (katoen, linnen etc.) zijn dik en als gevolg daarvan verwijderen ze niet alle vuil van de te reinigingen oppervlakte. Een deel van het vuil wordt slechts vooruitgeschoven en vuil en water worden over de oppervlakte verspreid.

BacteriŽn gedijen in schoonmaakmateriaal van natuurlijke vezels, omdat zij zich voeden op het materiaal zelf (bijv. katoen). Dit is waarom katoenen doeken al gauw een onaangename geur krijgen.

Natuurlijke vezels zijn donzig. Dat is waarom vuil tussen de vezels komt en is moeilijke te verwijderen. Dankzij hun gladde oppervlakte trekt het vuil niet in de Mifi-vezels en zijn zij gemakkelijker te reinigen.

Reinigingsdoeken van natuurlijke vezels kunnen door hun elektrostatische lading zelfs stof afstoten indien droog gebruikt.

Mifi en HygiŽne / Mifi en Swipe producten

Bij zowel droog als vochtig gebruik, zijn Mifi-doeken zeer effectief. Traditionele reinigingsmethoden laten veel meer restanten van vuil op de te reinigen oppervlakte achter. De groei van bacteriŽn op de door Mifi gereinigde oppervlakten, wordt beperkt en vertraagd met als gevolg een meer hygiŽnische reiniging.

Mifi-doeken kunnen gewassen worden bij temperaturen tussen 90 ˚C en 100 ˚C en kunnen zelfs gekookt worden. Behalve de Mifi Silver. Mifi-doeken kunnen ook tegen de temperaturen die bij kookwas onder druk in ziekenhuizen gebruikt worden (tot 120 ˚C). Bij dergelijke hoge temperaturen is het zeker dat bacteriŽn worden gedood. Dit is ook een reden waarom Mifi-doeken hygiŽnisch zijn.

Indien boven 60 ˚C gewassen, kunnen de kleuren iets donkerder worden. Dit is normaal en heeft geen nadelige invloed op de hygiŽne of effectiviteit van de Mifi-doeken. Vanzelfsprekend kunnen zij bij lagere temperaturen (bijv. 30 ˚C) gewassen worden, maar dit doodt de bacteriŽn niet.

Wasmiddelen die chloor of zeoliet bevatten, zijn niet aanbevolen. Chloor maakt de vezels bros en zeoliet kan vastgehouden worden tussen de vezels.

Swipe White is dus niet geschikt als wasmiddel voor de Mifi-doeken, mar Swipe 30/60 is wel geschikt, evenals Somthiní Else. Wasverzachters (ook Swipe Soft) moet men niet bij Mifi-doeken gebruiken. Zij kunnen zich vastzetten aan de vezels en verminderen de statische elektriciteit van de synthetische vezels, (wat voor de gewone was juist een voordeel is). Het gebruik van statische elektriciteit is echter ťťn van de principes van het reinigen met microvezels.

Het gebruik van droogtrommels is mogelijk, zelfs aanbevolen, want het maakt de vezels open.

De Mifi-doeken kunnen honderden keren gewassen worden zonder nadelige effecten. Zij moeten zelfs enkele keren gewassen worden, alvorens optimaal te werken. Dit betekent dat de bruikbare levensduur van de Mifi-doeken tot enkele jaren kan reiken.

De werking van Mifi.

1. Droog gebruik.  

Mechanische werking

Stof wordt tussen de vezels vastgenomen als dunne microvezels zich tussen het stof en het te reinigen oppervlakte dringen.

 

Elektrostatische werking

Droge kunstvezels (zoals PES en PA) hebben een positieve elektrische lading en stof een negatieve lading. Dit betekent dat de Mifi-doeken stof gemakkelijker opnemen, in tegenstelling tot natuurlijke vezels.

2. Vochtig gebruik.  

Mechanische werking

Stof wordt tussen de vezels vastgenomen als dunne microvezels zich tussen het stof en het te reinigen oppervlakte dringen.

 

Capillaire actie

De ruimtes tussen de Mifi-microvezels zijn zo smal dat water, olie en andere vloeistoffen tussen de vezels worden opgezogen door capillaire kracht.

Dit is dezelfde kracht die planten in staat stelt om water van de aarde op te nemen en tot bovenaan omhoog te doen stijgen.

Capillaire kracht stelt microvezel doeken in staat om water, olie en vet op te zuigen in tegenstelling tot natuurlijke vezels. De Mifi doeken absorberen ongeveer zeven maal hun eigen gewicht in water. Water wordt gebruikt om vuil op te lossen. Het is daarom zeer belangrijk dat zo weinig mogelijk watervlekken overblijven op de gereinigde oppervlakte, omdat waterdruppels vuil bevatten en als het water verdampt, vuil overblijft op de gereinigde oppervlakte.  Mifi helpt dit probleem voorkomen.

 

Het is belangrijk om de Mifi-doeken zeer goed uit te wringen. Wring het uit zoals met een gewone doek of zeem en dan nog een keer. U zult verbaasd zijn hoeveel water er dan nog uitkomt. Zo bereikt u dat na het afvegen de gereinigde oppervlakte snel droog wordt, in tegenstelling tot gewone doeken of zelfs andere microvezel doeken. Dit maakt de Mifi-doeken uitermate geschikt voor het reinigen van glas en spiegels. De zeer fijne waas zal snel opdrogen zonder vlekken achter te laten.

Swipe / NaturCare - VezeldikteSwipe / NaturCare - ReinigingskrachtSwipe / NaturCare - Problemen met natuurlijke vezelsSwipe / NaturCare - Mifi drySwipe / NaturCare - Mifi natBeenen Swipe
info@beenenswipe.eu

Handelsonderneming Beenen ďSwipeĒ

infobeenenswipe@kpnmail.nl

 

 

 

0528-350262

© copyright

Webmaster Silvia Beenen

Beenen SwipeI like Swipe

 

Home

Contact Beenen Swipe

 

De geschiedenis van Swipe

Algemene informatie schoonmaak

De kracht van Swipe

Milieu vriendelijke schoonmaak producten

AloŽ Vera en Active AloŽ

Mifi - info microvezel

Proefdiervrij

Bedrijven

 

 

Aanbiedingen

Bestellen

Beurzen

BraderieŽn / Markten

Prijslijst

Verkoop en/of afhaal adressen

 

 

Index schoonmaak producten

Milieu vriendelijke producten

Overige schoonmaak producten

DeLaval

Mifi Ė microvezel

Verzorging Paarden / huisdieren

Voor de was

Voor de vaatwas

Hulpartikelen schoonmaak

 

 

 

 

Index NaturCare producten

Op basis van AloŽ Vera† en \ of Active AloŽ:

 

Kiss Proof Lipcolour

Haarverzorging

Healthcare

Huidverzorging

Lichaamsverzorging

Specifieke AloŽ Vera producten

Voetverzorging

Hulpartikelen NaturCare

 

 

 

Handelsonderneming

Beenen Swipe

Meester van Goorweg 24

7918 TJ Nieuwlande

 

 

© copyright

Webmaster Silvia Beenen

 

 

Telefoon:

+31 (0)528 350262

 

infobeenenswipe@kpnmail.nl

 

 

IBAN nummer: NL 66 RABO 0114 5650 82

BIC: rabonl 2 u

 

Ingeschreven bij de K.v.K. te Meppel nr.: 04067696

 

Home

Index / producten

Prijzen

Adresgegevens

Bestellen

Schoonmaak producten

Prijslijst

Contact

 

NaturCare Producten

Aanbiedingen

Verkoop en/of Afhaal adressen